Portfolio

Vorige item

Volgende item

Portfolio

Ik schrijf de Koerskranten voor wielerevenementenbureau Koers is Koers en tevens ben ik redacteur van hét Rotterdamse zakenmagazine Friends in Business. Bovendien heb ik sinds 2020 een column in Gers! Magazine.

Voor Koers is Koers schreef ik tot dusver verhalen van/over Chantal van den Broek-Blaak, Leontien Zijlaard-Van Moorsel, Lucinda Brand, Maarten den Bakker, Koos Moerenhout, Erik Breukink, Gianni Romme, Johnny Hoogerland, Michael Boogerd en Joop Zoetemelk.

Voor Friends in Business schreef ik onder andere artikelen van/voor/over voetbalicoon Willem van Hanegem, het Depot Boijmans van Beuningen, het Hilton Rotterdam, Theater Walhalla, Mario Been, en de legendarische zakenrestaurants Kaat-Mossel en Old Dutch. Ik mijn eigen rubriek Spookrijden Met… bezoek ik met een bekende Rotterdammer de plekken in de stad die voor hem/haar levensbepalend waren, uiteraard op de fiets!

SPOOKRIJDEN?

Gewoonweg Ertegenin, zo luidt het motto van het Blog Spookrijden.nu. Spookrijden staat voor het leven nét iets anders beleven, door de zaken nét van een andere kant te bekijken. Mijn schrijfstijl is afwijkend, mijn woordkeuze eigenzinnig en het perspectief van waaruit ik al schrijvend vertrek is onconventioneel.

Mijn verhalen kenmerken zich door de directe stijl, de humor, de vaart, de nostalgie, de betrokkenheid, de romantiek en een diep gewortelde hoop in de uiteindelijk goede wil van mensen.