Blogs

Vorige item

Volgende item

Blogs

Sinds 2013 schrijf ik met veel plezier verhalen op mijn blog Spookrijden.nu. De onderwerpen die op mijn blog aan bod komen zijn onder meer het fietsen, muziek, Rotterdam en zijn weerbarstige bewoners, voetbal, mijn familie en vrienden.

Buiten de Alpe d’HuZes verhalen schrijf ik graag over wielrennen, in zowel actieve als passieve zin. Zo probeer ik de gedachtes en hersenspinsels die ik op de fiets krijg te verwoorden in mijn blogs. Dit vaak in combinatie met een hoop schaamteloze zelfspot.

Daarbij heeft het contact met bekende en minder bekende wielrenners ervoor gezorgd dat ik ook verhalen over hun carrière heb mogen schrijven.

Een voorbeeld daarvan is het schrijven voor voormalig wereldkampioen en tweevoudig Nederlands kampioen wielrennen op de weg Chantal van den Broek-Blaak. Sinds 2017 ben ik de vaste blogger voor haar website Station Blaak.

Met name het verhaal over haar wereldkampioenschap werd veelvuldig gedeeld op social media: Tweeluik bergen goud

Andere rensters en renners over wie heb geschreven zijn oud-professionals Kim van Dijk, Arthur Farenhout en Louis de Koning. Daarbij zijn ook de verhalen die ik schreef over wielerlegendes Maarten den Bakker en Joop Zoetemelk te vinden op mijn blog.

Andere onderwerpen die veelvuldig aan bod komen zijn muziek, mijn buitenlandse (verre) reizen, voetbal (met name Feyenoord), de stad Rotterdam en mijn familie en vrienden.

De verhalen blijken niet alleen graag te worden gelezen vanwege de diversiteit aan onderwerpen, maar ook omwille van de verscheidenheid aan schrijfstijlen en invalshoeken. Kenmerkend wordt genoemd de directheid, de zelfspot, de kwetsbaarheid, de humor, de snelheid, de leesbaarheid (lees toegankelijkheid), de luchtige diepgang of de diepzinnige luchtigheid.

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op bij mogelijke interesse in (jo)uw verhaal op mijn blog!

SPOOKRIJDEN?

Gewoonweg Ertegenin, zo luidt het motto van het Blog Spookrijden.nu. Spookrijden staat voor het leven nét iets anders beleven, door de zaken nét van een andere kant te bekijken. Mijn schrijfstijl is afwijkend, mijn woordkeuze eigenzinnig en het perspectief van waaruit ik al schrijvend vertrek is onconventioneel.

Mijn verhalen kenmerken zich door de directe stijl, de humor, de vaart, de nostalgie, de betrokkenheid, de romantiek en een diep gewortelde hoop in de uiteindelijk goede wil van mensen.