Ambassadeur Rotterdam Fund Racers

Vorige item

Volgende item

Ambassadeurs Rotterdam Racers

In 2013 werd ik door het overlijden van mijn baas voor het eerst in mijn leven echt serieus en direct geconfronteerd met de ziekte kanker. Ik maakte zijn verval van zeer dichtbij mee en schreef er verhalen over die ik aan de buitenwereld toevertrouwde.

Enkele weken na mijn eerste Alpe d’HuZes deelname overleed hij aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Daarmee was de ziekte kanker niet verdwenen – in zowel de “echte” wereld als mijn wereld bleef het een grote rol spelen. Daarom ben ik mij vanaf dat moment al schrijffietsend onverminderd gaan inzetten voor het KWF.

De verhalen die ik rondom de Alpe d’HuZes schreef bleven niet onopgemerkt. In de jaren die volgden kwam ik in contact met een groep serieuze fondsenwervende fietsers uit de omgeving Rotterdam-Rijnmond. In 2015 verenigden vijf bedrijven zich in de Stichting Rotterdam Fund Racers – een stichting die zich met volle inzet en overtuiging inzet om kanker de wereld uit te trappen.

Samen met voormalig wereldkampioen en tweevoudig Nederlands kampioen wielrennen op de weg Chantal van den Broek-Blaak werd ik officieel ambassadeur van de Stichting Rotterdam Fund Racers. Ik ben trots op mijn rol als ambassadeur en ik neem die dan ook uiterst serieus.

Gaandeweg iedere campagne schrijf ik de levensverhalen van (ex-)patiënten en/of nabestaanden. Vanzelfsprekend schrijf ik ook verhalen over de fietsdag zelf (ieder kalenderjaar de eerste donderdag van juni). Vervolgens worden deze verhalen met sprekende foto’s gebundeld in boekvorm.

In vijf opeenvolgende deelnames aan Alpe d’HuZes (en tal van aanverwante events) bracht de Stichting Rotterdam Fund Racers niet minder dan €927.164,00 bijeen. De verwachting is reëel dat in 2020 de magische grens van €1.000.000,00 wordt gepasseerd.

Enkele citaten uit mijn biografie van de website van de Stichting Rotterdam Fund Racers:

Bovendien houd ik als ambassadeur namens de Stichting Rotterdam Fund Racers presentaties en lezingen bij scholen, bedrijven en instellingen.

SPOOKRIJDEN?

Gewoonweg Ertegenin, zo luidt het motto van het Blog Spookrijden.nu. Spookrijden staat voor het leven nét iets anders beleven, door de zaken nét van een andere kant te bekijken. Mijn schrijfstijl is afwijkend, mijn woordkeuze eigenzinnig en het perspectief van waaruit ik al schrijvend vertrek is onconventioneel.

Mijn verhalen kenmerken zich door de directe stijl, de humor, de vaart, de nostalgie, de betrokkenheid, de romantiek en een diep gewortelde hoop in de uiteindelijk goede wil van mensen.