Wielercafé Panache

Vorige item

Volgende item

Wielercafé Panache

Samen met gastheer en organisator Lars van den Broek en videograaf Arjan Smilde ben ik actief voor Wielercafé Panache. Het Franse woord Panache staat voor allure, flair, moed, klasse, durf, pit, stijl. In het Franse wielerwoordenboek staat het als volgt beschreven “un coureur qui fait preuve de courage montre du «panache».”

Wielercafé Panache is een Rotterdams rondtrekkend wielertheater dat draait om de liefde voor de fiets. Wij doen niets liever dan die liefde te delen met anderen.

In Wielercafé Panache voert de liefde voor de fiets in de meest algemene zin de boventoon. Het programma bestaat uit een afwisselende en onderhoudende mix van documentaires, mini-reportages, interviews en de voordracht van literaire wielerverhalen. Prominenten uit de wielerwereld en/of uit het bedrijfsleven en/of uit de publieke sector krijgen in Wielercafé Panache ruimschoots de aandacht middels live-interviews. Bovendien wordt steevast nadrukkelijk de interactie met het publiek gezocht.

Wielercafé Panache is een professioneel multimediaal mobiel wielercafé dat overal ter plekke kan neerstrijken. Eerdere gasten in ons wielercafé waren onder meer Maarten den Bakker, Koos Moerenhout, Erik Breukink, Michael Boogerd, Johnny Hoogerland, Gianni Romme en Joop Zoetemelk.

Lees hier het verhaal over onze premièreavond in Theater Walhalla op Katendrecht.

SPOOKRIJDEN?

Gewoonweg Ertegenin, zo luidt het motto van het Blog Spookrijden.nu. Spookrijden staat voor het leven nét iets anders beleven, door de zaken nét van een andere kant te bekijken. Mijn schrijfstijl is afwijkend, mijn woordkeuze eigenzinnig en het perspectief van waaruit ik al schrijvend vertrek is onconventioneel.

Mijn verhalen kenmerken zich door de directe stijl, de humor, de vaart, de nostalgie, de betrokkenheid, de romantiek en een diep gewortelde hoop in de uiteindelijk goede wil van mensen.