Toespraken

Vorige item

Volgende item

Toespraken

Helaas kennen wij in Nederland niet de Angelsaksische traditie van de speech. In ons land wordt er eigenlijk enkel gespeecht tijdens een uitvaart, terwijl ik persoonlijk vind dat er veel meer aanleidingen tot speeches zijn.

Een toespraak is namelijk een geweldige manier om op een spitsvondige manier de jarige, de jubilaris, of het bruidskoppel in het zonnetje te zetten. Het delen van favoriete anekdotes, samen-beleefde avonturen en andere herinneringen met een groter publiek is een heel originele manier om de liefde en vriendschap te uiten.

Ik help graag met de totstandkoming van de tekst van de toespraak en -waar nodig- zal ik hem ook komen voordragen.

SPOOKRIJDEN?

Gewoonweg Ertegenin, zo luidt het motto van het Blog Spookrijden.nu. Spookrijden staat voor het leven nét iets anders beleven, door de zaken nét van een andere kant te bekijken. Mijn schrijfstijl is afwijkend, mijn woordkeuze eigenzinnig en het perspectief van waaruit ik al schrijvend vertrek is onconventioneel.

Mijn verhalen kenmerken zich door de directe stijl, de humor, de vaart, de nostalgie, de betrokkenheid, de romantiek en een diep gewortelde hoop in de uiteindelijk goede wil van mensen.