Boeken

Vorige item

Volgende item

Boeken

Het is mijn ultieme droom om ooit een eigen roman gepubliceerd te krijgen. Twee boeken zijn tot dusver in eigen beheer uitgegeven en één bijzonder kinderboek, de fabel Aapje Papillon, is mijn eerste boek dat in 2019 officieel gepubliceerd is.

El Signero

In dit zelfverzonnen waargebeurd verhaal wordt het leven beschreven van Pancho de Cervantes, beter bekend als de Spaanse legendarische El Signero. Het boekje werd in november 2016 in eigen beheer uitgegeven en werd eerder als feuilleton gepubliceerd op mijn blog Spookrijden.nu.

Alpe d’HuZes

Na iedere Alpe d’HuZes campagne van de Stichting Rotterdam Fund Racers wordt een boek als naslagwerk uitgebracht waarin de geschreven levensverhalen van deelnemers, verhalen over de voorbereidingen en over de Alpe d’HuZes dag zelf mét de bijbehorende foto’s zijn gebundeld.

Mont Ventoux Kronieken

Na afloop van de fietsreis van Koers is Koers naar de Mont Ventoux in 2018, verscheen in eigen beheer De Mont Ventoux Kronieken. Dit boekje bevat achttien korte verhalen en werd gepresenteerd in Theater Walhalla in Rotterdam-Katendrecht.

Aapje Papillon

Op 6 april 2019 kwam mijn eerste officiële boek uit, getiteld Aapje Papillon. Het is een kinder-(voor)leesboek dat Alpe d’HuZes gerelateerd is.

HET LEVENSVERHAAL van de familie Werner

Het levensverhaal van de familie Werner is verdrietig, maar straalt tevens de enorme kracht uit, die een mens kan bezitten. Lianne, hun dertienjarige dochter en zus, overleed in 2002 aan leukemie. Er volgden jaren van rouw, maar tien jaar later moesten ze wéér de strijd aangaan. Niet alleen bij moeder Fraukje, maar ook bij hun neefje Ruben werd kanker gediagnosticeerd.

Zij vonden troost en steun bij ‘Aapje’, eenzelfde knuffelaapje dat Lianne door haar moeilijke uren, dagen, weken had gesleept.

Jaren later heeft auteur Marco Hendriks, ambassadeur van de Rotterdam Fund Racers, een fabel geschreven gebaseerd op het verhaal van het aapje van Lianne: Aapje Papillon.

Het 40 pagina’s tellende voorleesboekje vertelt het diepzinnige verhaal van een aapje dat zo graag een vlinder wilde zijn. De prachtige illustraties zijn verzorgd door Katrijn Jacobs.

De diep gekoesterde droom van de familie Werner gaat nu uitkomen. Niet alleen willen zij dat Lianne door middel van Aapje Papillon blijft voortleven, maar schenken zij de opbrengsten ervan aan KWF, Alpe d’HuZes en KiKa, om ook andere gezinnen hiermee te steunen.

Aapje Papillon is hier te bestellen.

SPOOKRIJDEN?

Gewoonweg Ertegenin, zo luidt het motto van het Blog Spookrijden.nu. Spookrijden staat voor het leven nét iets anders beleven, door de zaken nét van een andere kant te bekijken. Mijn schrijfstijl is afwijkend, mijn woordkeuze eigenzinnig en het perspectief van waaruit ik al schrijvend vertrek is onconventioneel.

Mijn verhalen kenmerken zich door de directe stijl, de humor, de vaart, de nostalgie, de betrokkenheid, de romantiek en een diep gewortelde hoop in de uiteindelijk goede wil van mensen.